Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt LODA - Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler från mottagandet av varan. Bäst är om du uppsöker ditt närmaste varuhus för att returnera. 


För presentkort gäller 14 dagars ångerrätt enligt lagen om distansavtal, men ingen öppet köp i övrigt. Presentkort köpta via vår samarbetspartner GoGift har andra köpvillkor, och hanteras av återförsäljaren.


Du har dock inte ångerrätt på metervaror och måttbeställda produkter. På grund av hälso- och hygienskäl omfattas förseglade parfymflaskor och kosmetik samt sexleksaker av returrätten endast ifall plomberingen/förseglingen är intakt. Av hygieniska skäl plomberas örhängen, vid bruten plombering gäller ej öppet köp eller bytesrätt. Vid provning av badplagg och underkläder, vänligen gör detta över dina egna underkläder och behåll hygienremsan kvar. 


Om det ingick en gåva i ditt köp behöver den också returneras med varan.


Hos Åhléns har du även 60 dagars öppet köp från inköpstillfället på en vara i obruten originalförpackning.


Varor beställda via åhlens.se returneras till varuhus eller via post till vårt e-handelslager. Om varan kommer i någon slags förpackning ska även denna följa med i returen, behåll även alla etiketter. 


Väljer du att skicka tillbaka varorna via post till vårt e-handelslager tillkommer en returkostnad på 39 kr, som dras av i samband med återbetalning. 


Skrymmande varor som levereras hem på pall eller som styckegods (exempelvis möbler och mattor) kan endast returneras till e-handelslagret mot en returfrakt på 149-299 kr beroende på transportör. 


Har du köpt en vara på vår e-handel och vill byta till annan storlek så går det bra att göra i valfritt varuhus, förutsatt att varuhuset säljer just den varan.


Om du handlat en vara via en extern Samarbetspartners kan dock annan tidsgräns gälla för öppet köp, detta förmedlas i så fall i order- och leveransbekräftelsen samt på produktbilden.


Ej hämtad eller mottagen beställning

För ej uthämtade paket i varuhus: Ingen returfraktkostnad.

För ej uthämtade paket på ombud och Instabox: 39 kronor i returfraktkostnad. 

För ej mottagna hemleveranser med Best Transport: 39 kronor i returfraktkostnad.

För ej mottagna hemleveranser med Airmee: 69 kronor i returfraktkostnad. 

För ej mottagna hemleveranser med Postnord och DHL: 149 kronor i returfraktkostnad.